BURDUR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ebabil Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Yeğitek Genel Müdürlüğünce “YEĞİTEK” adıyla 16 sayı olarak çıkarılan kurum dergisi, yeni ismi “Ebabil” ile yayın hayatına devam ediyor. Yeğitek Genel Müdürlüğü İletişim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve üç ayda bir yayımlanan dergi, Kış 2017 tarihli ilk sayısında dosya konusu olarak “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ)”ni seçti.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde Ankara’da ikincisini düzenlediği Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi, ülkemizden ve yurt dışından eğitim teknolojileri üzerine sözü olan yüz elli üç konuşmacıyı konuk etti. İki binin üzerinde dinleyicinin katıldığı zirve akademisyenlerden ve eğitim teknolojileri sektör temsilcilerinden yoğun ilgi gördü

Ebabil dergisinde, eğitim-bilişim-kültür ağırlıklı birçok yazı ve makaleye yer veriliyor. “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” hakkında yer alan yazılardan bazılarının başlıkları şöyle: “Üç Boyutlu Teknolojiler, Geleceğin Teknolojik Sınıfları, Oyun Tabanlı Öğrenme ve Eğitsel Oyun, Kodlama ve Kod Eğitimi, e-İçerik Oluşturma, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik), “Çağrılı Konuşmacılarla Kısa Röportajlar, Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı, Bilişim ile Eğitimde Zorunlu Dönüşüm Neden ve Nasıl?, Medya Gözüyle Eğitime Bakış, Atölye Çalışmaları”

Ayrıca dergide zirve ile ilgili basında çıkan haberleri, Eğitimde FATİH Projesi’ni, EBA 2. Kısa Film Yarışması ödüllerini, 7. eTwinning Ulusal Konferansı başta olmak üzere daha birçok gelişmeyi okuyabilirsiniz. 

Duayen “foto muhabiri” Ara GÜLER de Ebabil’de

Röportajda; fotoğrafın büyük ustası Ara GÜLER’in, benzersiz hayat hikâyesini okuyabilirsiniz. Kültür-Sanatta; Sedat DEMİR’in “Küçük Paris Fena Öksürüyor” adlı kitabı üzerine yazılan bir değerlendirmeyi, Sinemada “Kültürel Hafızamızı Görselleştiren Koca Çınar: Lütfü Ömer AKAD”ı bulabilirsiniz. Portre’de; tasavvuf edebiyatının kurucusu olarak dilimizin ve kültürümüzün gelişimine katkı sağlayan Pîr-i Türkistan: Hoca Ahmet Yesevi’yi daha yakından tanıyabilirsiniz.

Dergide “Kültürel Hafızamız” a farklı açılardan değinen birçok yazı da yer alıyor. Bu yazılar şu başlıkları taşıyor: “Kültürel Hafıza Nedir?, Kültürel Hafızamızın Kodları, Millî Kültürümüz Destanlar, Manevi Dünyamızın İncileri: Efsaneler, Sınırları Aşan Kültürümüz, İslam Medeniyeti, Kültürel Mirasımız ve Müzeler ile Kültürel Hafıza Taşıyıcısı Olarak Çizgi Filmler”

Keyifli okumalar dileriz. 

Okumak için tıklayınız.

Şeker Evler Mahallesi Topraklık Caddesi No 6 15100 BURDUR - 02482331119 02482332289 02482331348 02482326293

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.