GASTRONOMİNİN EN CESUR SAVAŞÇILARI YARIŞTI. OĞUZHAN KIZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI
194
20:55
15.11.2024

14-17 Kasım 2024 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit'te düzenlenen "Game of Food Gastro Antalya 5. Uluslararası Gastronomi ve Mixology Yıldızları" yarışmasında, Oğuzhan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Lise düzeyi okullar kategorisinde bir ekip ve altı bireysel yarışmacı ile yer alan öğrencilerimiz, çeşitli kategorilerde önemli dereceler elde etti.

1. Gün Kazanımları

  • JP1 Liseler Arası Restoran Balık Tabağı Kategorisi:
    Emine Yaren Akçay, "Muhammara Yatağında Kadayıflı Karides" sunumu ile Gümüş Madalya kazandı.
  • JP2 Liseler Arası Restoran Tatlı Tabağı Kategorisi:
    • Hilal Sümeyye Sayar, "Cream Puff" sunumu ile Bronz Madalya kazandı.
    • Yağmur Öznur Uyanık, "Al Beni Yukarı Tiramisu" sunumu ile Altın Madalya kazandı.
  • JP3 Liseler Arası Restoran Makarna Tabağı Kategorisi:
    • Hatice Nur Işık, "Çerkez Mantısı" ile Bronz Madalya kazandı.
    • Bengisu Verda Dinler, "Ispanaklı Ravioli" ile Bronz Madalya kazandı.
  • JP5 Liseler Arası Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması:
    Merve İnal, Yağmur Öznur Uyanık ve Elif Sude Akıncı'dan oluşan ekibimiz, "Yüksük Çorbası, Testi Kebabı ve Ceviz Ezmesi" menüsü ile 15 lise arasından sıyrılarak Altın Madalya almaya hak kazandı.

2. Gün Kazanımları

  • JP4 Liseler Arası Restoran Ana Yemek Tabağı Kategorisi:
    Sudenaz Zorlu, "Ispanak Yatağında Demi Glace Soslu Bonfile" sunumu ile Gümüş Madalya kazandı.

Bu önemli başarılar dolayısıyla tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, emeği geçen kıymetli öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Gastronomi alanında bu değerli gençlerin gelişimine katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

 

 

 

 

15-11-202415-11-202415-11-202415-11-202415-11-202415-11-202415-11-202415-11-202415-11-2024

Yayın Tarihi: 15.11.2024