TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında “Burası Burdur, Doğada Dur!” Başlıklı Proje
714
23:48
12.06.2017

Burdur’da ilk kez TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik bir proje gerçekleştirilecektir. “Burası Burdur, Doğada Dur!” başlıklı proje 7- 14 Eylül 2017 tarihleri arasında 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 6.,7, ve 8. sınıfta öğrenim görecek öğrencilere yönelik düzenlenecektir. Toplam 30 öğrenci ile 8 gün gerçekleştirilecek projede katılımcıların ulaşım, yemek ve promosyon giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Projede bitkiler yoluyla doğanın işleyişi hakkında temel bilgilere sahip, doğa ve doğa sorunlarına karşı duyarlı ve farkındalığı yüksek, doğaya karşı olumlu tutum geliştirmiş ve değer algısı yüksek, bilimsel süreç becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanabilen ve doğanın sunduklarını sanata entegre edebilen, sanat, kültür ve temel bilimler etkileşimini disiplinler arası değerlendirebilen bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Öğrencilerin genel olarak bitkileri tanıması ve bitkilerden nasıl yararlanıldığını fark etmeleri amacıyla yörenin bitkilerinin tanıtılması, doğada geri dönüşüm etkinlikleri, bilim-sanat-kültür ilişkilerinin kurulması kapsamında etkinlikler planlanmıştır.

Proje koordinatörü Ayşe ŞİMŞEK, Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, TÜBİTAK, Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyeleri, Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü-Burdur Şube Müdürlüğü, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi, Bucak Mesleki Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği desteğiyle proje gerçekleştirecektir.

Oldukça zengin bir içeriğe sahip proje sonunda katılımcıların doğa farkındalığı kazanmaları; yaşadığı ortamdaki canlıları tanımaları; sorgulayan, keşfeden, doğada bilimsel süreçleri tanıyan, doğa tarihi ve kültürel emanetlere karşı koruma bilincine sahip bireyler olmaları; disiplinler arası etkinliklerle doğa, bilim, teknoloji, kültür, sanat arasındaki ilişkileri kavramaları; doğadan yararlanarak sanatsal çalışmalar ortaya koymaları sağlanmış olacaktır. 

Proje hakkında detaylı bilgi ve başvuru şartlarına http://dogadadur.org adresinden ulaşabilmektedir. Proje başvuru tarihi 12-25 Haziran 2017’dir.

12-06-2017

Yayın Tarihi: 12.06.2017